contact-stone.com.ua ФОРУМ

contact-stone.com.ua ФОРУМ

ПошукПошук   Користувачі   Реєстрація   Вхід
Сьогодні: 13.08.2026 - 16:23:29
Сторінки:  1  

Догляд за довгою шерстю собак

АвторПовідомлення

Елена1

Испепелитель нубов

Статистика:

Підкажіть, як правильно вибрати щітку для собаки з густою та довгою шерстю? Вона постійно плутається, особливо за вухами та на животі, і я боюся поранити її шкіру. Можливо, мені потрібен якийсь спеціальний інструмент для розплутування колтунів?

Повідомлення # 1 11.08.26 - 10:57:24
RE: Догляд за довгою шерстю собак

Taliy.T

Испепелитель нубов

Статистика:

Для довгошерстих собак з густим підшерстком вам обов'язково знадобиться цілий арсенал інструментів. Основний - це пуходерка з довгими, рідкісними металевими зубцями, вона витягує відмерлий підшерсток, не пошкоджуючи основну шерсть. Для розплутування колтунів існують спеціальні колтунорізи, які мають леза всередині безпечного корпусу та розрізають сплутану шерсть. Також вам знадобиться гребінець із зубцями різної довжини. Дуже раджу починати розчісування з кінчиків волосся, поступово піднімаючись до коренів, і ніколи не тягнути шерсть, якщо вона плутається, краще обережно розплутати руками.

Повідомлення # 2 11.08.26 - 11:32:45

Нюмка

Испепелитель нубов

Статистика:

Я свого довгошерстого пса теж постійно вичісую, і найкращим моїм відкриттям стала масажна рукавичка. Незважаючи на те, що вона здається простою, вона чудово знімає верхній шар випавшої шерсті та робить масаж, який дуже подобається собаці. Але для глибокого вичісування підшерстка використовую пуходерку з вигнутим лезом, вона краще повторює контури тіла. Також дуже важливо правильно вибрати інструмент за розміром, для великих собак потрібні ширші щітки. І не забувайте про кігті! Для регулярного догляду потрібен хороший кігтеріз, особливо якщо собака мало гуляє по твердих поверхнях. Я завжди тримаю під рукою набір з пуходерки, гребінця та кігтеріза. Комплект якісних інструментів можна підібрати, наприклад, https://zoo-expert.com.ua/ru/sobakam-rascheski-i-shchetki/, там є все необхідне для професійного грумінгу вдома.

---------------------
м.093-101-07-20., 050-494-02-44
Повідомлення # 3 11.08.26 - 12:11:52
Астаксантин КУПЛЮ : Попередня тема
Сторінки:  1  

Адміністратор заборонив відповідати гостям на повідомлення! Для реєстрації пройдіть за посиланням: зареєструватися

Учасники